logo
logo

Søk

Du er her:

Kultur / idrett

Oslo Spektrum
Produktområder: brannalarm - OTG detektor

Oslo Spektrum er Norges storstue med plass til 10 000 tilskuere. Her foregår alle typer arrangementer, fra show til konserter med verdenskjente artister. Effekter som scenerøyk og andre teatereffekter benyttes ofte, og skaper utfordringer for de fleste brannalarmsystemer. I slike miljøer stilles det derfor store krav til optimal brannsikring, samtidig som uønskede alarmer og evakuering skal unngås.
Multikriteriedetektoren OTG (optisk/termisk/CO) fra Honeywell Life Safety innehar en unik teknologi som gjør det mulig å identifisere og evaluere røykpartikler, temperatur og gass når den påvirkes. OTG vurderer alle branntilløp likt, til enhver tid og varsler kun når reell brannrøyk eller CO-gass utvikles.
Honeywell Life Safety har levert ca. 220 OTG detektorer til Oslo Spektrum, samtidig som mesteparten av sentralene er skiftet ut. Testing med våre teknikere tilstede har pågått under flere live konserter. I desember 2015 hadde Motörhead konsert i Oslo Spektrum. Løsningen med OTG fungerte utmerket under konserten, takket være detektorens unike egenskaper.


Den Norske Opera og Ballett, Bjørvika
Produktområder: brannalarm

Operaen har en enorm tilstrømning av mennesker. I løpet av november 2013 er besøkende nummer 10 millioner ventet. For å sikre optimal deteksjon i byggets ulike miljøer og samtidig hindre uønskede alarmer er det stilt strenge krav til valg av detektorer. Mye av deteksjonen er løst via aspirasjon, i tillegg til optiske røykdetektorer, multikriteriedetektorer og flammedetektorer. Spesielt IQ8 multikriteriedetektoren OTG har vist seg å være en meget god detektor på hovedscenen, da denne er immun mot teaterrøyk. Det er naturlig nok også lagt stor vekt på estetikk i prosjektet. I leveransen inngår også et antall detektorer i spesialfarge. Honeywell Life Safety har levert 37 systemer og 2440 adresser som overvåkes av vårt FireWin presentasjonssystem for bedre oversikt over anlegget og rask lokalisering av ev. hendelser.


Bergen Kino
Produktområder: brannalarm, talevarsling og nødlys

Honeywell Life Safety har levert brann-, talevarsling og nødlyssystem til Bergen Kino. Talevarslingsanlegget har mikrofonstasjoner med sonevalg for dedikerte oppkall til de 12 kinosalene. Inne i kinosalene slukker markeringslysene ved utgangene under selve forestillingen for å kunne gi publikum en best mulig filmopplevelse. Brannalarmanlegget i Bergen Kino (Konsertpaleet /Engen) kommuniserer også med Bergen kino sitt andre lokale i Magnus Barfotsgate via Ethernet. Driftspersonellet overfører meldinger via ESPA 444 protokoll til DECT telefoner.


Drammensbadet
Produktområder: brannalarm og talevarsling

Drammensbadet er Norges største badeanlegg med sine 12 000 kvm og tilsammen 5,3 mill liter vann i bassengene. Honeywell Life Safety har levert brannalarm- og talevarslingsanlegg med totalt 7 systemenheter og mer enn 300 detektorer og 150 høyttalere. Varslingen er ivaretatt med vår integrerte talevarslingsløsning (ITS- 2) for optimal taletydelighet. Alt fra vanlige optiske røykdetektorer til avanserte multikriteriedetektorer er med på å sikre den store bygningsmassen best mulig slik at alle skal kunne føle seg trygge når de besøker badelandet.

Contact info:  
Honeywell Life Safety AS  
Postboks 3514  
NO-3007 Drammen  
+47 32 24 48 00  
   

 
 

 
 

Connect with us:
  1. Norway
  2. Sweden
  3. Denmark
 
   
  Honeywell Privacy Statement
  © Honeywell Life Safety AS - 2018